A lélek fejlődési útjához, az ego-n kívül szükségünk van még további elemre, például sorsprogram. A sorsprogramunk a lélek belsejében azaz a lélektudatban tárolódik. A sorsprogram valójában nem más, mint az életfeladatunk.

Az emberi lény életútja során a külső és belső környezetével kölcsönhatásba lép, és megtapasztalásai következtében elkezdi önmagát ezeken keresztül meghatározni, vagyis eltávolodik tiszta önvalójától. (például: egy diplomás nő vagyok)

A tiszta ego így szennyeződik. A fejlődésünk célja az, hogy megszabaduljunk a szennyeződéstől, hogy felszínre törhessen a tiszta ego.

A szennyezett ego, más néven emberi ego nem tud a lélektudatra hatni, de akadályozni tudja a fejlődésünket.

Fontos fejlődési állomás, hogy a szellem segítségével megteremtsük a kapcsolatot a lélektudatosságunkban lévő tartalmakkal, így támogatva élettapasztalataink megélését és megértését. Életfeladatunkat akkor láthatjuk el, ha a lélek képes változtatni és ezáltal fejlődni.

Az emberi lény felépítésén belül a tudat egy tároló egység, mely gondolatmeneteket, tapasztalatokat, összefüggéseket és következtetéseket tartalmaz. Több részre tagolódik: felszínes, köztes és mély tudat.

A szellem fontos összekötő egység, amely megteremti a test és lélek harmóniáját. Alap feladata, hogy a kapott információkat képekbe rendezze, értelmezze és felfedezze benne a hibákat, és azok javítási lehetőségeit. A szellem egyik sajátossága, hogy olvasni tud az önvalóból (ego), és a tudatból.

Más szemszögből megközelítve a lélek tudatból, szellemből és egoból épül fel. A lélek információkat tárol a megélések és tapasztalatok mentén. Egy utazó, mely a fizikai testen kívül is létezik más létsíkokon is. (transzfer lény). Képes olvasni a tudatban, ez nagyon fontos, hiszen itt tárolódik a valódi életfeladatunk.

A Tethánunk támogat bennünket földi életeinkben, rajtunk keresztül tapasztal, teszi feladatát, mi pedig az Ő segítségével fejlődünk.

Az emberi lélekszikra a megérzései, gondolatai és szellemének értelmező működése által fejlődik, és ezzel együtt fejlődik a lélekszikra felsőbb énje, Tethánja is. Mivel a Tethán és a Szikra folyamatos kapcsolatban áll egymással, ezért az általunk megélt élettapasztalatokat a Tethánunk is megéli, de ezt saját szintjén minősíti.

Hogyan is történik egy teremtett lélek leszületése és életfeladatának elvállalása?

A szellemi hierarchia szintjén megszületik egy idea vagy terv. Például annak eldöntése, hogy az egyenáram vagy a váltóáram szolgálja-e jobban a világot?

Ebben a feladatban egy Tethán fejlődési lehetőséget lát, így elvállalja a feladatot. A folyamat következő lépcsőjeként a szellemi hierarchiában a sors- és karmaíró nagyurak megírják a feladatot és rögzítik egy szerződésben. Ez a karma, vagy sorsfeladat.

Említettük korábban, hogy a Tethán nagyon magas energiarezgésű lény, így ahhoz, hogy a Földön megvalósítson valamit, szüksége van egy Lélekszikrára. Ezért kiválaszt vagy létrehoz egyet, aki rendelkezik már értelemmel, érzelemmel, impulzussal és tudattal, majd ehhez saját egójának egy részét is hozzáadja, ami befolyásolja a lélek tudatát és minőségét.

A Tethán által aláírt sorsfeladat beültetésre kerül a lélek sorsába. Így válik egy még testet nem öltött lélek egyéni tudatúvá és útra késszé, hogy beteljesítse az életfeladatát. A tanulási környezet jelen esetben a Föld, mint fejlődtető és tanító közeg.

A lélek leszületik a Földre az emberi tudatú lények közé, ahol a megkapott sorsot – jelen esetben, hogy mely áram szolgálja jobban a világot – meg kell élnie, és eközben eltárolni a megélésekből származó tudást.

A földi létezésünk célja tehát, hogy tudatosan fejlődjünk és a megszerzett tapasztalatokat begyűjtsük és megosszuk a Tethánunkkal és általa a Szellemi Hierarchiával is.

Sharing is caring!