Előkészület

Az energiagyakorlatok végzéséhez szükségünk lesz a négy őselemre: a tűzre, vízre, földre és levegőre. A négy őserő összegyúrt színe a lila, ezzel a színnel fogunk dolgozni az energiagyakorlat elvégzése során.

Figyeljük meg, hogy a négy őselem mindig velünk van.

Az előkészülethez tartozik a:

  • Környezet megteremtése – javasolt az elvonulás. Ideje kimondanunk, hogy szükségünk van bizonyos időnként énidőre, regenerálásra. Tapasztalataink szerint a családtagok is tiszteletben tartják, főleg, amikor belátják az áldásos hatását a gyakorlatot végző közérzetében.
  • Tértisztítás – történhet szellőztetéssel, hanggal, füstölővel, a négy őselemmel stb. A tértisztítás lényege, hogy a körülöttünk lévő fizikai teret tisztítjuk energetikailag.
  • Öltözet – kényelmes öltözet javasolt. Előfordul, hogy ezt nem tudjuk megtenni, vagy fájdalmaink vannak (pl. nem tudunk letérdelni), ilyenkor kivetített testtel végezzük el a gyakorlatot, azaz elképzeljük a testünket mintha magunk előtt, kívülről látnánk.
  • Testtartás – a gyakorlatokat egyenes gerinccel végezzük és figyeljünk arra, hogy kezeinket és lábainkat ne keresztezzük!
  • Gyertya – minden gyakorlat során javasolt egy fehér gyertyát vagy mécsest gyújtani. A gyertya fénye és füstje által kapcsolódhatunk a láthatatlan Szellemi Világhoz. Ha a gyakorlathoz több gyertya kellene, a gyertyagyújtást végezzük balról jobbra, és ugyanebben a balról jobbra sorrendben oltsuk majd el!

A gyakorlatot háton fekve vagy ülve, egyenes gerinccel végezzük, kezdetben hallgathatunk kellemes zenét is, amit később elhagyhatunk:

A gyakorlat lépései:

  1. végezd el legalább háromszor a következő légzést:
    • Lélegezz be 5 másodpercig az orrodon keresztül
    • Tarts 5 másodperc légzésszünetet
    • Majd fújd ki a levegőt 5 másodpercig a szádon keresztül
    • Tarts 5 másodperc légzésszünetet
  2. végezzük el az aura tisztító gyakorlatot
  3. csukott szemmel összpontosítsunk a 3. szemünkre, mintha belülről a homlokunkat néznénk
  4. helyezzük a figyelmünket és az érzést a tobozmirigyre, majd képzeljünk el egy lila színű energiát, mely a halánték két oldala felől áramlik a tobozmirigybe (ha figyelmünk elkalandozna a feladat gyakorlása közben, irányítsuk vissza a tobozmirigyre)
  5. vegyünk egy mély levegőt az orrunkon át, számoljunk el 7-ig és szájon át fújjuk ki a levegőt
  6. ha a gyakorlat végzése közben előjönnek gondolatok, akkor azokat utólag írjuk le és dolgozzunk velük!

Sharing is caring!